Criteris de selecció dels autors i de les obres

Aquest directori d’autors i autores locals, elaborat per la Biblioteca de Banyoles, se centra en els autors dels quals la Biblioteca disposa d’obra publicada. No és, per tant, una llista exhaustiva. També hem de remarcar que es tracta d'una llista en construcció permanent.

Autors/es: classificats/ades alfabèticament pel seu cognom i sota la disciplina temàtica que conreen.

I per últim: que no estiguin en aquesta llista no vol dir que no els pugueu trobar a la biblioteca. Per això, sempre podeu consultar el catàleg o fer-nos una visita.

Aquesta obra està subjecta a una llicència de Reconeixement-CompartirIgual 3.0 Internacional de Creative Commons.

dimecres, 6 de març del 2013

Manel Saderra i Puigferrer



Va néixer a Tortellà l'any 1908 i va morir a Porqueres el 2000. Instrumentista de trompeta, director de cobla i compositor de sardanes. Fill del també músic Manel Saderra i germà i deixeble de Josep Saderra. Ben aviat es va establir a Banyoles i va formar part de La Principal de Banyoles i La Principal de Girona. El 1959 va fundar l'Agrupació Polifònica de Banyoles. El seu estil innovador li va valer un gran reconeixement, tot i que tardà. La seva participació activa en la vida política (era membre del POUM) i en la Guerra Civil el van apartar durant anys de l'exercici del seu ofici.

En els darrers anys de la seva vida fou guardonat amb prestigiosos premis: Creu de Sant Jordi,  Premi Jaume I d'Actuació Cívica Catalana i Medalla al Mèrit Musical.

DISCOGRAFIA al catàleg de les biblioteques públiques

Llista de sardanes de Manel Saderra a sardanista.cat

La família Saderra a la Revista de Girona

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada