Criteris de selecció dels autors i de les obres

Aquest directori d’autors i autores locals, elaborat per la Biblioteca de Banyoles, se centra en els autors dels quals la Biblioteca disposa d’obra publicada. No és, per tant, una llista exhaustiva. També hem de remarcar que es tracta d'una llista en construcció permanent.

Autors/es: classificats/ades alfabèticament pel seu cognom i sota la disciplina temàtica que conreen.

I per últim: que no estiguin en aquesta llista no vol dir que no els pugueu trobar a la biblioteca. Per això, sempre podeu consultar el catàleg o fer-nos una visita.

Aquesta obra està subjecta a una llicència de Reconeixement-CompartirIgual 3.0 Internacional de Creative Commons.

divendres, 19 de febrer del 2016

Francesca Bartrina i Martí


[Foto: UVIC]

Va néixer a Serinyà l'any 1968 i va morir a Banyoles l'any 2014.

Doctora en Teoria de la Literatura i Literatura Comparada, va ser professora titular de la Universitat de Vic, directora de la Càtedra Unesco sobre Dones, Desenvolupament i Cultures, i directora del Centre d'Estudis Interdisciplinaris de la Dona. Va dirigir també la col·lecció Capsa de Pandora d'Eumo Editorial.

Especialista en l'obra de Caterina Albert i una referència a Catalunya en els estudis literaris de gènere, va conrear també la traducció i la dramatúrgia. Va fundar, juntament amb Jordi Sala, la companyia Didascàlia de teatre.

A partir del 2006 va conduir, en sessions dedicades a la literatura de gènere, el Club de Lectura de la Biblioteca de Banyoles, en col·laboració amb l'Ateneu Obert de la Dona.

El març del 2015, l'Ajuntament de Serinyà inaugura la Sala de Lectura Francesca Bartrina.

El març de 2016 s'inaugura, a la Biblioteca de Banyoles, el Fons Francesca Bartrina sobre Literatura i Dona.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada