Criteris de selecció dels autors i de les obres

Aquest directori d’autors i autores locals, elaborat per la Biblioteca de Banyoles, se centra en els autors dels quals la Biblioteca disposa d’obra publicada. No és, per tant, una llista exhaustiva. També hem de remarcar que es tracta d'una llista en construcció permanent.

Autors/es: classificats/ades alfabèticament pel seu cognom i sota la disciplina temàtica que conreen.

I per últim: que no estiguin en aquesta llista no vol dir que no els pugueu trobar a la biblioteca. Per això, sempre podeu consultar el catàleg o fer-nos una visita.

Aquesta obra està subjecta a una llicència de Reconeixement-CompartirIgual 3.0 Internacional de Creative Commons.

dimecres, 4 de desembre del 2013

Ramon Brugada i Terradellas



Foto: elperiodico.cat

Va néixer a Banyoles l'any 1966. Llicenciat en medicina i cirurgia per la Universitat Autònoma de Barcelona el 1990, es va especialitzar en medicina interna a la Universitat d'Emory (Atlanta) i en Cardiologia a Baylor College of Medicine (Houston). El 2005 es va incorporar al Montreal Heart Institute i a la Universitat de Montreal com a cardiòleg i com a Director del Centre Clínic de Genètica Cardiovascular, compaginant la seva feina clínica amb la recerca en la genètica de la mort sobtada. El 2008 va decidir tornar a casa per liderar el projecte de la nova Facultat de Medicina de Girona com a degà. És professor titular de cardiología a la Universitat de Girona, cardiòleg a l’Hospital Universitari Josep Trueta, director de la Unitat de Cardiopaties Familiars, director de la Càtedra de Malalties Cardiovasculars de la Universitat de Girona, director del Centre de Genètica Cardiovascular de l’Institut d’Investigació Biomèdica de Girona i director del laboratori de diagnosi de genética cardiovascular IDIBGI-ICS.

Ha escrit més de 170 articles científics i ha rebut nombrosos premis. El 2010 va ser nomenat Acadèmic Numerari de la Reial Acadèmia de Medicina de Catalunya.
El síndrome de Brugada, una malaltia hereditària que es caracteritza per una anormalitat electrocardiogràfica, deu el seu  nom als germans Pere i Ramon Brugada.

Publicacions que podeu trobar a la Biblioteca de Banyoles:

Ramon Brugada al Catàleg de les biblioteques públiques

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada